Aktualni srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić boravio je tokom rada u Banja Luci, gdje je bio u pratnji Vojislava Šešelja koji je bio jedan od govornika na trbini Srpske radikalne stranke.

“Među Srbima nema granica, naziv je javne tribine SRS koja je večeras priređena u prepunoj dvorani Borik u Banja Luci. Pažnju posjetilaca posebno je izazvao govor doktora Vojislava Šešelja”, kaže reporter Srpske radiotelevizije (SRT) u svom prilogu koji do danas nije bio dostupan javnosti, a koji je bio dokaz i u Haškom tribunalu.

Šešelj je, navodi se u izvještaju, kazao da su “Republika Srpska i Republika srpska Krajina ponos vaskolikog srpstva”.

“Drina nikada neće biti granica. Drina je reka koja teče kroz centar Srbije. Muslimani i Hrvati nam odavno nikakvu opasnost ne predstavljaju. Samo, braćo Srbi i sestre Srpkinje, sljedeći put u obračunima ne sme biti stajanja, čekanja i primirja. Gde udare, treba ih dotući da više nikad ne udare”, govorio je Vojislav Šešelj sa pozornice dok je iza njegovih leđa stajao Aleksandar Vučić.

Tribina je, kako se može čuti u izvještaju, održana u banjalučkoj dvorani Borik. No, datum i godina posjete nije navedena. Prema podacima dostupnim u bazi Haškog tribunala,  Vojislav Šešelj i drugi čelnici Srpske radikalne stranke (SRS) Banja Luku su posjetili i 20. novembra 1991. godine Banja Luku, gdje je u punoj dvorani „Borik“ održan stranački skup SRS. Skupu su prisustvovali članovi stranke iz čitave Bosne i Hercegovine, te predstavnici AP Bosanska Krajina, kao i čelnici pobunjenih Srba iz zapadne Slavonije Veljko Džakula i Veljko Vukelić te komandant „Srpskih dobrovoljačkih jedinica koje se bore na Zapadno-slavonskom području“, čije ime nije navedeno, no moguće da se radilo o Radovanu Novačiću, poznatom pod nadimkom kapetan Radovan. Događaj je zabilježen u reportaži koju donosi časopis Srpske radikalne stranke Velika Srbija, objavljenoj tek u februaru 1992. godine.

Međutim, ako je suditi na osnovu snimka, Šešelj je i kasnije posjetio Banja Luku.  Naime, na snimku se vidi i Nikola Špirić, aktualni dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je, prema dostupnoj biografiji, svoju političku karijeru počeo u Srpskoj radikalnoj stranci 1993. godine. Osim toga, reporter Vlado Slijepčević u svom izvještaju navodi da je “tribina održana večeras”. Izvještaj je objavljen na Srpskoj radioteleviziji (SRT) koja je sa emitiranjem programa započela 19. aprila 1992. godine. Dakle, ukoliko SRT (kasnije RTRS) nije svojoj publici “podvalio” snimak iz novembra 1991. godine, Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić su tokom rata dolazili u posjetu Banja Luci, gdje je šef Radikala poručio da “muslimane i Hrvate treba dotući”.