Ambasada Ruske Federacije ponovo je imala cirkusku tačku. U najnovijoj objavi na svom Facebook profilu zaprijetili su “mogućom destabilizacijom” Bosne i Hercegovine “ukoliko pojedini članovi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira nastave popuštati samovolji Christiana Schmidta”.

I svašta su nešto još napisali.

Čuj, “moguća destabilizacija”.

A šta ruska ambasada u BiH radi već godinama?Šta Ruska Federacija radi već godinama na Balkanu, u Evropi, Zapadu, svom susjedstvu… gdje god može.

Valjda je Alepo u Siriji višekratno ravnan sa zemljom, sa sve svojim civilnim stanovništvom u njemu, zarad “stabilizacije”?! Valjda se u Ukrajni provode sistematski, masovni zločini i genocid “u najboljoj namjeri”?!

U kom svojstvu se Ambasada Ruske Federacije uopće obraća i Vijeću za provedbu mira i Uredu visokog predstavnika i njegovom šefu, a i javnosti Bosne i Hercegovine?

Ruska Federacija nema niti jednog svog službenika u OHR-u. A (odavno) su prestali plaćati svoj dio doprinosa za rad OHR-a.

I naravno da se ponašaju kao slon u staklarnici. Ruše sve pred sobom, niko ko ne misli kao oni i neće se povinovati, doživjet će sudbinu Sirije, Čečenije, Afganistana, Ukrajine, Gruzije…

Umjesto da prvo počiste u svom dvorištu, da izvrše obaveze koje su sami prihvatili, poštuju vlastite potpise na dokumentima reformi u Bosni i Hercegovini, iz Ambasade Ruske Federacije ne prestaju s rovarenjima, prijetnjama i pokušajima prepadanja.

Platite članarinu, poštujte Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima, budite gosti vrijedni gostoprimstva…

Da parafraziramo poruku njima drage Dušanke Majkić: “Nemojte poslije da niste znali”.

(politicki.ba)