Vladislav Dajković, srpski proruski političar, posjetio je u utorak (21. septembra) “šatore” srpskih demonstranata na Jarinju. Ove proteste, u početku organizovala Srpska lista, ali su sada postale radikalnije zbog “paravojnog” prisustva, objavio je u petak RTK,  pozivajući se na Albanian Post.

„Došao sam na Kosovo da dajem ruku našoj braći”, napisao je Dajković na svojoj Fejsbuk stranici.

“Nisam mogao sjediti kod kuće i slati podršku sa‘ tastature ’, sjeo sam u auto i došao. I nisam se pokajao!“, nastavio je Dajković.

„Kao Srbin iz Crne Gore ne zaboravljam patnje našeg naroda na Kosovu, ali ne zaboravljam ni kada su nam dali podršku kada smo branili svoja svetilišta u Crnoj Gori. Večeras sam najsretnija osoba jer sam svoj i među mojoj braći”, zaključio je svoj post kojem je dodao i fotografije

Njegov post izazvao je različite reakcije, kako Srba tako i Albanaca. Ipak, piše RTK, ističe se podrška koju mu je dao jedan od eksponenata srpske obaveštajne službe Bojan Dimić.

“Čestitam vama, a veliki poklon i poštovanje za domaćine u šatoru”, rekao je jedan od čelnika BIA Srbije.

Na drugoj fotografiji Dajković se vidi u pratnji banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića, kojem je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Osim Stanivukovića, s Dajkovićem je bio i predsjedavajućeg Pokreta “Mladi Srbi” iz Crne Gore, Kristijan Kojičić.

Dajković je veoma je blizak Kremlju i posljednjih je godina igrao je važnu ulogu u svim organizacijama protiv zapadne vlasti u Crnoj Gori

Početkom crkveno-političke organizacije 2020. godine, koja je nakon 9 meseci pritisaka i hibridnog rata srušila vladu Mila Đukanovića, Srbin iz Crne Gore Vladislav Dajković viđen je u pratnji aktivista Ruskog imperijalističkog pokreta. On čak ima fotografije sa zastavom ove terorističke organizacije “crne, žute i bele”.

Kosovski mediji izvijestili su sinoć da su među srpskim demonstrantima na Sjeveru viđeni i ruski državljani koji su poznati po uticaju na krize.

Prijavljeno je i prisustvo pripadnika srpske žandarmerije, naime bliskih saradnika Bratislava Dikića, jednog od saradnika ruske vojne tajne službe GRU, odgovornog za pokušaj puča 2016. godine u Crnoj Gori.

Prethodni članakKako je pao Galićev čovjek od povjerenja: Rejhan Raković preuzimao novac preko “aktiviste” iz Novog Travnika Kenita Čakića
Naredni članakObjavljujemo spisak najplaćenijih “rudara” u Kreki: Predsjednik Sindikata Sinan Husić prima najveću platu, generalni direktor na 56. mjestu