Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, jedan od petorice kriminalaca koji su u četvrtak legitimisani ispred “Avaz Twist Towera”, saznaje Istraga.ba. Osim njega, policija je pretresla i legitimisala Peđu Spaića, Strahinju Pandurevića, Danila Cicovića i Milutina Danilovića.

“Nakon što su jučer određene osobe bliske kriminalnom miljeu u Sarajevu došle u redakciju ‘Dnevnog avaza’, nezadovoljne izvještavanjem novina o pojedinim akcijama pravne države prema njima, sličan incident ponovio se i danas. Redakcija ‘Dnevnog avaza’ zahvaljuje MUP-u KS na tome što su se u izuzetno kratkom roku profesionalno odazvali pozivu iz redakcije”, saopćili su u četvrtak popodne iz Avaza, ne navodeći imena osoba koje su se našle na udaru MUP-a Kantona Sarajevo.

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je kazao da “policija vrši kontrolu određenih lica”. A među tim licima je, kako saznaje Istraga.ba, bio Elvis Keljmendi, sin narko boss-a Nasera Keljmendija, dugogodišnjeg poslovnog partnera Fahrudina Radončića i njegove kompanije Avaz. Prilikom legitimisanja, Keljmendi junior je kazao kako on nema veze sa “upadom u redakciju Avaza” i da je samo doveo mlađeg rođaka na pregled kod doktora Emira Talirevića čija se ordinacija nalazi u “Avaz Twist Tower”.

Podsjećamo, Naser Keljmendi bio je optužen pred kosovskim pravosuđem da je zajedno za Fahrudinom Radončićem i drugim osobama organizirao ubistvo Ramiza Delalića Ćele. Prema informacijama Istrage, jedan od svjedoka saradnje Keljmendija i Radončića je Elvis Keljmendi i snimak njegovog svjedočenja u posjedu je istražnih organa. Inače, Radončića i Keljmendija vezuju brojni poslovi, od razmjene nekretnina do poklanjanja skupocjenih automobila. No, nakon što je Keljmendi izašao iz kosovskog zatvora, Radončić izbjegava susrete s njim.