U nekom od krivičnih zakona u Bosni i Hercegovini trebalo bi ugraditi i kaznu da osoba koja napravi neko krivično djelo bude osuđena da određeni vremenski period mora pomno pratiti medije pod kontrolom Aleksandra Vučića.

Osuđeni kriminalac bi morao čitati Informer i Novosti, gledati “Ćirilicu” i pratiti svako gostovanje predsjednika Srbije na jednom od niza njemu odanih (kupljenih) medija.

Sigurno bar nekima od njih više nikad ne bi palo naum da ponove krivično djelo!

Ubijanje zdravog razuma konstanta je onoga što Vučić i njegovi kerberi demonstriraju već duži niz godina.

Pokušajte pogledati neku od centralnih informativnih emisija bilo kog od Vučićevih audio-vizuelnih medija.

Potrudite se da izdržite barem 15 minuta.

Svjetski diktatori mogli bi svašta naučiti iz toga.

Aleksandar Vučić je redovna žrtva, ustrajni borac za “srpsku stvar”, svi i svako ga mrzi, a svako malo nekome naumpadne i da ga likvidira.

Cijeli svijet mrzi i Srbiju i Srbe, pogotovo Albanci, Bošnjaci, Crnogorci, Hrvati.

Vole ih samo Rusi i (rastuće) Kinezi.

Vučić je svako malo na teškom iskušenju. Mrski Evropljani i još mrskiji Amerikanci mu žele stati nogom za vrat, a on – jadničak – samo se bori za univerzalne svjetske principe i predstavlja slabašnu zemlju koja nikome i nikada nažao nije učinila.

Al opet, svi ih mrze, zavide im, žele ih podjarmiti, promijeniti mozak…

A ponositi Srbin Aleksandar Vučić se ne da! Rijetki preostali opozicioni mediji su lažljivo zlo, par nezavisnih portalčića su strani plaćenici…

Aleksandar Vučić bi bio najsretniji da nam svima može preparirati mozak.

Da može iz naše memorije izbrisati da je kao vojnik bio na Jevrejskom groblju (njegov politički guru osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne jednom je rekao i u kojoj je četničkoj formaciji Vučić bio i šta je radio), da je govorio da će likvidirati stotinu Muslimana za jednog Srbina, da se ustrajno borio za “veliku Srbiju” u Hrvatskoj i da vlasti te države njegovi mediji redovno nazivaju “ustaškim”, da u recentnim stenogramima sjednica organa vlasti Srbije govori kako “Šiptare treba pregaziti i pobiti”, zatrti crnogorsku naciju…

Doživjeli smo, eto, da nam Vučić “otvara oči” pričom da na položajima iznad Sarajeva nije nosio ni snajper, a pogotovo ne Kalašnjikov, nego “kišobran”!

On bi najsretniji bio da mi pamtimo sliku kada okupljenim četničkim vojvodama, koje predvodi Šešelj, servilno donosi gajbe pive.

A ne bi mu ni smetalo da govorimo kako u Hagu istom tom Šešelju referira šta je – kao doušnik – radio ili radi svaki od njegovih kolega – političara tadašnje Srpske radikalne starnke.

Njegov narativ, stalno nametan iz medija koje je pokorio, kupio, ucijenio ili s kojima dijeli istu ideologiju, pokazuje šta on istinski misli i o nama.

A jasno je da nas – u najboljem slučaju – smatra nižim bićima kojima je dovoljno “valjutnuti” neki simpa narativ o savezništvu, poštovanju integriteta BiH (ne i suvereniteta!) i koji će se zadovoljiti sa “par evrića” ovdje ili ondje.

Neće proći!

(politicki.ba)