Oskudno odjevena Jelena Majstorović posljednjih dana pozira u Dubaiju. Godinama ova šefica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Uprave za indirektno oporezivanje na društvenim mrežama pokazuje luksuz u kojem živi. No, podatke o stvarnoj imovini najbliže saradnice direktora UIO Mire Džakule ne možete pronaći. Više puta su istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pokušali zadokumentovati njene sumnjive poslove. Međutim, policijske akcije bi svaki put, zbog dojave, propale. Jedna takva propala je 2018. godine kada je Tužilaštvo BiH istraživalo Jelenu Majstorović, a ona tokom istrage apartman kupljen na Jahorini prebacila na svoga svekra. To joj je bila ukupno šesta nekretnina, ako uključimo i stan sa pripadajućim zemljištem u Prnjavoru koji se vodi na njenom suprugu Zoranu Majstoroviću. Nekretninama ćemo se vratiti malo kasnije. Sada ćemo ukratko podsjetiti na njenu karijeru.

Jelena Majstorović

Prije nego je zaposlena u UIO, Jelena Majstorović je živjela u Prnjavoru i posjedovala “Ford Mondeo”. Nakon toga je krenuo njen vrtoglavi uspon. I finansijski i službeni.

“Jelena Majstorović postavlja se na radno mjesto šef Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaoa u Regionalnom centru Banja Luka, Odsjek za provedbu propisa, Uprava za indirektno oporezivanje, počev od 15. 6. 2020. godine”, piše u Službenom listu BiH.

To je bilo njeno posljednje unapređenje u UIO. Prije toga Jelena Majstorović bila je službenica za sprječavanje krijumčarenja. I bila je vrlo bliska rukovodstvu UIO. U međuvremenu je u Upravu za indirektno oporezivanje uspjela zaposliti i kćerku Janu Majstorović.

kćerka Jana Majstorović

Sada se vratimo imovini Jelene Majstorović. Prema dokumentima koji su u posjedu Istrage, ona u Prnjavoru posjeduje dva stana. Jedan je uknjižen na njenom surpugu i nalazi se na broju 10 na Trgu srpskih boraca. Površina stana je 74 kvadrata. Poreznoj upravi je prijavljeno da je plaćen 60 hiljada maraka, ali u imovinskom kartonu je navedeno da vrijedi 90 hiljada KM. Tri ulaza dalje, na broju 16, nalazi se drugi stan. Ovaj je u vlasništvu 1/2 i uknjižen je na Jelenu i njenog supruga Zorana Majstorovića. U Grčkoj ulici u Banja Luci šefica Grupe za krijumčarenje bi trebala imati stan od 95,5 kvadrata. Malo dalje, u banjalučkoj ulici Jevrejska, ona posjeduje stan od stotinu kvadrata. Tu su, u Banja Luci, kupljene i dvije garaže uknjižene na njeno ime. Osim toga, u Banja Luci, u ulici Jovana Dučića, posjeduje stan i garažu vrijednosti oko 238 hiljada maraka, stečen na osnovu Ugovora o poklonu.

Prema dokumentu koji je u posjedu istražnih agencija, Jelena Majstorović danas vozi Audi A6. Njena kćerka je vozila Golf VI, a danas vozi Mercedes. Na suprugu su bila prijavljena dva automobila, Ford i Golf.

Kako je Jelena Majstorović radila u UIO najbolje svjedoči događaj iz 2018. godine. Ona je, naime, u julu te godine kontrolisala zlatarsku radnju  „SILVER SHOP ATLANTIS“ u Bihaću. Iako je u njenon rokovniku bilo navedeno da je zaplijenjeno 1733 grama zlata, u Potvrdi o privremeno oduzetom predmetu je navedeno da je u pitanju količina “cirka 1012,8 grama”. To znači da je 700 grama zlata isparilo do kontrole do zapisnika koji je sa svojim kolegom Radenkom Popovićem sačinila Jelena Majstorović.

Prethodni članakDokumenti NATO-a rješavaju sve dileme: Program reformi isto je što i ANP, BiH je u MAP-u
Naredni članakSa stvarnim likovima o stvarnim događajima iz filma Quo vadis, Aida?: Jer, stvarnost je uvijek gora!