U stanu Miloša Božovića, pripadnika škaljarskog klana uhapšenog u Banja Luci, pronađeni su uređaji za tajno praćenje i tajno snimanje, saznaje Istraga.ba.

“Kartonska kutija sa sa preovlađujućom crno-bijelo-plavom bojom sa natpisom GSM/GPSR/GPS tracker portable vehicle tracking system u kojoj se nalazi plastični uređaj kockastog oblika crne boje sa natpisom “GPS tracker” kao i dva punjača, dva provodnika (jedan crne boje i jedan crno-žuto-zelene boje te crni provodnik na čijem jednom kraju se nalazi plastični uređaj sa natpisom “GPS Antenna””, navedeno je u zapisniku MUP-a Republike Srpske čiji su pripadnici u subotu navečer u Banja Luci uhapsili Božovića.

Osim ovog uređaja, kod bjegunca od crnogorskog pravosuđa pronađena je i lična karta Republike Slovenije izdata na ime Zlatko Marijanac sa serijskim brojem 004652087 na kojoj je bila Božovićeva fotografija, te ljekarski nalazi izdati na ime Zlatko Marjanović. U stanu koji je koristio policija je pronašla i oko 5000 eura.

Crnogorca Miloša Božovića u subotu su popodne uhapsili pripadnici MUP-a Republike Srpske na osnovu Interpolove potjernice koju je za njim raspisalo crnogorsko pravosuđe. Božović je osumnjičen da je počinio krivično djelo ubistvo. Zbog pružanja pomoći Božoviću, uhapšen je i policijski inspektor Mladen Milovanović.

“Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu Miloša Božovića pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koji koristi Mladen Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Nakon hapšenja inspektora Milovanovića, uhapšeni su i viši inspektor Predrag Vatreš, kao i inspektoica Gorana Rečević.