Najmanje jedna osoba pucala je iz kalašnjikova tokom subotnjeg obračuna navijača u Ljubuškom. Istraga.ba u posjedu je fotografija na kojima se vidi kako jedan muškarac nosi automatsku pušku u naselju u kojem su se navijači FK Sarajevo sukobili sa nepoznatim osobama koje su, tokom prijateljske utakmice, počele lupati automobile gostiju iz glavnog grada BiH. Pored muškarca s kalašnjikovom u ruci, bio je još jedan koji je u rukama držao nož.

Niko od osoba sa fotografije nije uhapšen, iako je tokom navijačkih nereda upotrijebljeno vatreno oružje, što potvrđuje i snimak koji je Istraga objavila u subotu, a na kojem se vidi i čuje rafalna paljba.

Od objave snimka i samih sukoba prošla su 24 sata, ali MUP Zapadnohercegovačkog kantona nije identifikovao niti uhapsio osobe koje su koristile vatreno oružje. Iako su iz MUP-a ovog Kantona kazali medijima da će provjeriti sve navode, do nedjelje navečer niko nije identifikovan.

U subotu popodne iz MUP-a ZHK su medijima kazali da su policijski službenici zadržali četiri muške osobe. Svi privedeni su navijači FK Sarajevo.

“Navedene osobe dovedene su u službene prostorije PU Ljubuški gdje su alkotestirane, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da se nalaze pod utjecajem alkohola”, rečeno je iz MUP-a ZHK.

Iz NK Ljubuški u u subotu su saopćili da njihovi navijači nisu učestvovali u neredima. Istakli su da su navijači Sarajeva tokom prijateljske utakmice lomili stolice na tribinama, te da je do sukoba došlo na poluvremenu, ali izvan stadiona.

“Došli su na naše tribine gdje su prvo poluvrijeme proveli lomeći stolice na samim tribinama, a to je uočila i naša redarska služba. Prešutjeli smo to bez angažmana istih redara. Poslije kraja prvoga poluvremena skupina navijača FK Sarajevo napušta tribine, kao i stadion te u neposrednoj blizini, izvan stadiona, sukobljavaju se s nama nepoznatom skupinom navijača koji definitivno nisu iz Ljubuškoga niti su navijači našega kluba, saopćeno je iz NK Ljubuški.