Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je trgovao opojnom drogom spid, saznaje Istraga.

Da je uhapšen njihov policijski službenik, potvrdili su nam i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Prema informacijama Istrage, Nikolić je uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid. On je mjesecima bio meta Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od Miloša Nikolića kupovali spid. Posljednji “simulirani otkup”, obavljen je u četvrtak ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spida. Akcija je provođena mjesecima i nosila je oznaku Dijamant.

“U policijskoj akciji „Dijamant“ u toku su pretresi na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima”, saopćeno je u četvrtak iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama  i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prema informacijama Istrage, do sada su uhapšene četiri osobe. Pored Miloša Nikolića, uhapšen je i Dalibor Lugonja, kriminalac koji je ranije nekoliko puta osuđivan zbog trgovine narkoticima. Ali vratimo se Milošu Nikoliću, pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koji je uhapšen prilikom primopredaje 10 kilograma spida. On je posljednjih mjeseci bio na bolovanju, nakon što je tokom novogodišnjih praznika zadobio teške tjelesne povrede. Naime, u jednom hotelu na Zlatiboru, u Srbiji, ministar Lučić je boravio sa svojom suprugom i obezbjeđenjem. U ranim jutarnjim satima došlo je do incidenta zbog pjesme koju je tražila ministrova supruga. U fizičkom obračunu je stradao je Miloš Nikolić, pratilac ministra Lučića.

Ministar Lučić i Miloš Nikolić godinama blisko sarađuju. Obojica su kadrovi Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i aktualnog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.Uhapšeni Nikolić povezan je sa Aleksandrom Mičićem, koji je u kriminalnim krugovima poznat kao Aco Makedonac. I Mičić je hapšen zbog trgovine narkoticima.

Prethodni članakRusi opet lažno optužuju BiH i prijete: “U Ukrajini se bori 167 bh. državljana, nenadoknadivi gubici građana BiH će se povećati”
Naredni članakStrah od islama: Negiranjem Bošnjaka Dodik muslimanima plaši liberalnu Evropu