Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak došao je jutros u Tužilaštvo BiH radi davanja iskaza u okviru istrage koja se odnosi na rušenje ustavno-pravnog poretka BiH. Selak se pred Tužilaštvom BiH pojavio oko 9 sati. On će biti saslušan u svojstvu svjedoka, kao i predsjednici drugih opozicijskih stranaka iz Republike Srpske koje 10. decembra ove godine nisu podržale zaključke Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta i to u oblasti odbrane i sigurnosti, pravosuđa i indirektnih poreza.
Nakon Selaka svoje iskaze u svojstvu svjedoka bi trebali dati Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić.
Postupajući državni tužilac u ovom predmetu je Oleg Čavka. On, kako saznajemo, još uvijek nije uputio pozive za saslušanje bilo kojeg zvaničnika vlasti u RS-u, okupljene oko SNSD-a Milorada Dodika.
Prema informacijama Istrage, proteklih sedmica se u Tužilaštvu BiH razmatrala čak i opcija hapšenja Denisa Šulića, potpredsjednika NSRS, koji je, u odsustvu Nedeljka Čubrilovića, predsjedavao spornom sjednicom. No, postupajući tužilac je odbio prijedlog za hapšenje Šulića.
Prethodni članakDok se Zoran Milanović osjeća ugroženim, HDZ-ova savjetnica u Vijeću ministara BiH Sanja Vlaisavljević poručuje: “Sarajevo je područje džihada”
Naredni članakElektropriveda BiH početkom novembra tražila intervenciju Vlade FBiH : Novalić i Džindić ne žele na dnevni red staviti prijedlog odluke o ograničenju cijena električne energije