“Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu vrše pozivanje vojnih obveznika radi regulisanja pitanja vezanih za ratni raspored u jedinicama civilne zaštite i pozivanje pripadnika jedinica civilne zaštite na jednodnevne i višednevne obuke – treninge civilne zaštite, na osnovu zahteva Odeljenja za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U saopćenju je dalje navedeno da će “ednodnevne i višednevne obuke – treninge pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite  provoditi Sektor za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.


“Vojni obveznici se pozivaju na navedene aktivnosti za potrebe funkcionisanja civilne zaštite kako bi se pravovremeno pripremili za sprovođenje mera civilne zaštite u miru, vanrednom i ratnom stanju”, navedeno je na web stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Prema istom saopćenju, planirano je da se pozivanjem lica po sledećem rasporedu: – Centar Ministarstva odbrane u Čačku od 18 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane Subotica 09., 10. i 14. 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane  Sremska Mitrovica 16, 17, 21, 22, 23, 24 i 29.03.2022. godine i Centar MO Novi Sad 30 i 31.03.2022. godine.

Prethodni članakU američkom Senatu predložena rezolucija o BiH: “Ohrabruju se vlasti u BiH da nastave put ka NATO-u”
Naredni članakBukti rat u Briselu zbog BiH: Mađarska sve usamljenija