O nedavnom ubistvu vođe škaljarskog klana, o sukobu crnogorski narko klanova u podcastu Trag govori Damir Lekić, advokat ubijenog Jovana Vukotića.

Podcast Trag uređuje i vodi crnogorska novinarka Svetlana Đokić koja se godinama bavi istraživanjem crnogorskog podzemlja. U saradnji sa novinarkom Đokić, Istraga.ba će ubuduće objavljivati svako izdanje podcasta Trag.

Tema ovog podcasta je likvidacija vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića. On je 8. septembra ubijen u okrugu Šišli u Istanbulu.

Vukotić se vozio automobilom sa suprugom i djetetom u luksuznom kvartu Mečidijekoj. U jednom momentu pored njegovog vozila zastala su dva napadača na motociklima. Ispalili su pet hitaca iz pištolja od kojih su četiri pogodila vođu škaljarskog klana. Vukotić je u tajnim policijskim spisima označen kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana. Bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu raspisali potjernicu.

Prethodni članakAutorski tekst Christiana Schmidta za Oslobođenje: “Ako se blokadę nastave i poslije izbora, blagovremeno ću djelovati”
Naredni članakPatrijarh srpski Porfirije: Vučić u mantiji!