Nakon petnaestodnevnog skrivanja, u petak ujutro se policijskim agencijama BiH predao Petar Dukić, prvosoumnjičeni u predmetu “Transporter”, saznaje Istraga.ba. On je, prema našim informacijam, već prebačen u Tužilaštvo BiH gdje će biti ispitan. Najvjerovatnije će Sudu BiH biti upućen prijedlog da se Dukiću odredi jednomjesečni pritvor.

Prilikom policijske akcije u Banja Luci, provedene 16. novembra ove godine,  u Dukićevoj garaži  u Banja Luci, pronađeno je oko 300 kilograma marihuane. No, MUP RS-a, koji je provodio akciju po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, tada nije pronašao Dukića. U okviru iste akcije uhapšeni su Bojan Cvijetić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Cvijetić je bivši savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, dok je Mladen Milovanović pripadnik MUP-a RS koji je ljetos hapšen zbog pomaganja pripadnicima škaljarskog klana.  Svima, osim tada nedostupnom Dukiću, određen je jednomjesečni pritvor. No, na prijedlog Tužilaštva BiH, Mladen Milovanović je prošle sedmice pušten na slobodu, nakon što je odlučio sarađivati sa bh. pravosuđem i svjedočit će protiv drugih članove ove organizirane kriminalne grupe.

Kompletna policijska akcija provedena je na osnovu informacija dobijenih dešifriranjem aplikacije Sky koju su za svoje poslove koristili pripadnici ove grupe.