Treću godišnjicu postojanja i rada BIR TV dočekuje među deset najgledanijih TV kuća u Bosni i Hercegovini. Uspjeh je to na kojem bi pozavidjele i mnogo veće, jače i kuće višedecenijskim “stažom”.

Svoj uspon na medijskom tržištu BIR TV gradila je i gradi na čvrstim temeljima: osloncem na vlastitu produkciju, ponudu vjerodostojnih sadržaja, izbjegavanju zamki senzacionalizma te malom ali profesionalnom i lojalnom timu koji svakodnevno producira i emitira cjelodnevni program.

Iako zvanično u eteru tačno tri godine, za BIR TV posljednjih je godinu dana emitiranja posebno produktivno kada je zapravo i napravljen golemi programski iskorak koji je ovu kuću i lansirao među desetak top televizijskih kanala u BiH. Naime, na drugu godišnjicu rada, BIR TV je započela emitiranje cjelodnevnog programa i za kratko vrijeme nametnula se kao relevantan medij na bosanskohercegovačkom medijskom tržištu.

Zahvaljujući ozbiljnom i odgovornom pristupu u produciranju programskih sadržaja, afirmišući pozitivne vrijednosti našeg društva, osloncem dominantno na vlastitu produkciju, stalnim prisustvom u svim krajevima Bosne i Hercegovine, BIR TV je za samo godinu dana zadobila povjerenje gledatelja. Iako je riječ o tzv. “tematskom” kanalu,  programski sadržaji BIR TV svojom raznovrsnošću, kvalitetom te vjerodostojnim prezentiranjem bh. stvarnosti nasuprot ponudi komercijalnih TV programa, postao je prepoznatljiv televizijski brend, nudeći gledateljima sasvim drugačiji TV repertoar.

Uspjeh ostvaren za samo godinu dana potvrda je ispravnosti programskog opredjeljenja za razvoj i jačanje vlastite produkcije, saradnje i razmjene programskih sadržaja s drugim renomiranim domaćim TV kućama, te stalnih napora na unapređenju uslova rada. Tome je svakako vjetar u leđa bilo i uređenje stavljanje u funkciju modernog, multifunkcionalnog TV studija, čime je produkcija programskih sadržaja dobila dodatni kvalitet. O svemu tome najvjerodostojnije svjedoči “raspoloženje” publike kao najmjerodavnijeg kritičara i “mjerača” gledanosti.

Posebno je podrška do izražaja došla tokom mjeseca ramazana, kada je program BIR TV svakodnevno  u različitim terminima bio među najgledanijim u BiH. Formula uspjeha zapravo je jednostavna: gledateljima su ponuđeni sadržaji koji su u najširem smislu slika njihovog života, lijepih, inspirativnih i pozitivnih priča, životnih sudbina, kulture, običaja i tradicije našeg naroda u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Gledatelji su to prepoznali i nagradili najljepšim rođendanskim poklonom – povjerenjem!

Osim zadovoljstva do sada postignutim, pred BIR TV je obaveza i odgovornost ostati vjerodostojni u afirmaciji vrijednosti naše Domovine i njenih naroda, medij koji promovira islam i porodične vrijednosti, biti glasnik nade, medij koji afirmira kulturu dijaloga, tolerancije, bogatstvo različitosti, ostati otvoren za i prema svima.

BIR televizija je porodična televizija i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt i komunikaciju s muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću. Emitovanje programa BIR televizije počelo je na prvi dan ramazana 1441. hidžretske godine, odnosno 24. aprila 2020. godine, u 12.00 sati.

(MINA)

Prethodni članakOtkrivamo detalje sa sastanka u rezidenciji EU: Trojka nije protiv kratkoročnih izmjena, Čović podsjetio da su se koalicijskim sporazumom obavezali u roku od šest mjeseci promijeniti Ustav FBiH i najavio sastanak sa Schmidtom, Sattler potvrdio da u slučaju kratkoročnog rješenja većina ne postoji!
Naredni članakPotpuni raspad većine na nivou Federacije: Kenan Uzunović iz Kasumovićeve stranke prešao u NES