Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Mostaru Sadu Seferovića koji je poznat i po imenu Sado Đugum. On je uhapšen po nalogu Tužilaštva HNK Mostar. Osim Đuguma uhapšeno je i nekoliko njegovih saradnika koji se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom.

Sado Đugum je povezan sa bajkerskom grupom Tribunsi, odnosno sa braćom Ćulum iz Sanskog Mosta.

Ovo nije prvo hapšenje Sade Seferovića. U novembru 2020. godine Đugum je također hapšen zbog organiziranog kriminala. Blisko je, rekosmo, sarađivao sa Arminom i Nerminom Ćulumom, osnivačima bajkerske skupine Tribunssi koja je povezana sa organisziranim kirminalom u BiH, Srbiji i Njemačkoj. Krajem prošlog mjeseca u Hrvatskoj je, po Interpolovoj potjernici iz Švicarske, uhapšen Nermin Ćulum. On se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Hrvatskoj,čije bi vlasti trebale donijeti odluku da li će biti izručen Švicarskoj.

Braća Ćulum i Sado Đugum se dovode u vezu sa reketom, ucjenama i pranjem novca. Đuguma je mjesecima pratila federalna uprava policije i dokumentovano je nekoliko njegovih krivičnih djela.

 

Prethodni članakObjavljujemo izvode iz Sky komunikacije: “U Tužilaštvu BiH sve možemo završiti parama preko Kajmakovićke, Čavke i Čampare”
Naredni članakNakon federalnog, ruše i državni sud: HDZ BiH blokira izbor sudije Ustavnog suda BiH