Njemačka policija onemogućila je prikazivanje propagandnog uratka režisera Borisa Malagruskog u Frankfurtu.  Ako je suditi po šturoj objavi na Facebooku samog režisera, došlo je i do natezanja, prenosi politicki.ba.

“Njemačka policija upala je u salu pred premijeru filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” u Frankfurtu sa namjerom da zabrani premijeru.

Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom.

Prije bih živu glavu dao, za neke stvari se vrijedi boriti do kraja!”, objavio je Malagruski na svojim profilima na društvenim mrežama.Njegov propagandni uradak predmet je zabrana i osporavanja širom svijeta.

U desetinama i desetinama gradova skinut je s repertoara. Malagruski se, potom, odlučio za prikazivanje po klubovima.

Tako je nedavno upao u sukobe s turskom zajednicom u Njemačkoj.  U gradu Gelzenkirhenu iznajmio je dvoranu Fan kluba Fenerbahčea. Domaćini nisu ni znali za šta mu treba. Osoba koja je iznajmila dvoranu rekla je da će tu održati neki sastanak. Sakrila je da planiraju projekciju, navodi politicki.ba.

Kada je pukla bruka, uputili su javno izvinjenje.

No, Malagruski je pokušao “zaštititi” turske navijače u ovom gradu, pa je tvrdio da je projekciju održao u Dortmundu. Istovremeno, hvalio je “srpsko-tursko bratstvo”.

Fan klub Fenerbahčea to je odlučno demantirao.

Prethodni članakPovratak u institucije: Srpska ili „Dačićeva lista“ u Skupštini Kosova?
Naredni članakDetalji o saobraćajnoj nesreći kod OHR-a: Schmidtov saradnik motociklom pokosio dvije djevojčice, nanio im teške tjelesne povrede, pa se pozvao na diplomatski imunitet!